top of page

Vil du danse med giganterne?

Det kræver sit at lege med dukker, når dukkerne er fem meter høje og lavet af stål: BaggårdTeatret søger dukkeførere til sommerens kæmpeforestilling på Svendborg Havn, Fjeren & Rosen.

Sue Walpole styrer produktionen af de bevægelige kæmpedukker. Foto: Martin Ramsgaard.

Selvom teatrene var lukket ned henover jul og et godt stykke ind i januar, har vi ikke ligget på den lade side på BaggårdTeatret: Vi er i fuld gang med at forberede sommerens store forestilling på Svendborg Havn, Fjeren & Rosen.


Lige nu syr en gruppe frivillige på FGU Syd- & Midtfyn kostumer til de fire kæmpedukker, der spiller hovedrollerne i Fjeren & Rosen. Når dukkerne er helt klar, søger vi dukkeførere til at bringe dem til live i forestillingen. Det kræver sit, for dukkerne er hver mellem fire og seks meter høje og lavet af stål, så der skal bruges én til at bevæge hver arm og én til hovedet. Der er intromøde for interesserede dukkeførere tirsdag d. 1. marts og tilmelding på hjemmesiden fjerenogrosen.dk. Herefter øver dukkeførerne med den professionelle dukkefører Hervé Cristianini hver tirsdag aften på FGU Syd- & Midtfyn frem mod premieren 1. juli. Der må desuden påregnes ekstra øvegange sammen med resten af holdet i de sidste to uger op til premieren. Fjeren & Rosen spiller til sommer under DGI Landsstævne 2022 og bliver den største musikforestilling på Sydfyn nogensinde.


Så store er dukkerne. Foto: Jon Albjerg Ravnholt

Forestillingen, der er baseret på Josefine Ottesens roman Eventyret om fjeren og rosen, spiller på Frederiksø og har udover de meterhøje dukker også kajakker, Odense Symfoniorkester samt hundredvis af dansere og gymnaster som medvirkende. Forestillingen er blevet til i et samarbejde på tværs af fynske organisationer og foreninger med en enorm indsats ydet af frivillige gennem hele processen.

81 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page