top of page

Vi er i luften – bryd boblerne

Opdateret: 5. dec. 2021

Med mange måneders tilløb går vi nu i luften med KulturPulz hjemmeside. Senere i løbet af 2022 kommer så forhåbentlig det magasin af papir, vi også drømmer om.

Foto: Morten Gaustad

Med mange måneders tilløb går vi nu i luften med KulturPulz hjemmeside. Senere i løbet af 2021 kommer så forhåbentlig det magasin af papir, vi også drømmer om.


Sydfyn fortjener et kulturmagasin. Det var udgangspunktet, da vi i sommer sad og snakkede om, at al den fantastiske kultur, vi har på Sydfyn, ikke bliver eksponeret nok, hverken overfor hinanden eller over om omverdenen. Hvis vi sammenligner med andre områder i Danmark, er vi helt ufatteligt heldige her, hvor vi bor.


Vi har 700 rytmiske koncerter om året, et hav af festivaler, et egnsteater, en opera, et kammerorkester, en jazzklub, et kunstmuseum, levende museer, et litteraturliv, en folkemusik klub og en hær af både professionelle og frivillige, der får de utroligste ting til at ske – igen og igen. Kultur er for os også kulturhistorien måden vi indretter vores liv på, derudover har vi et fantastisk idrætsliv og klubber, der som en selvfølge blander sig i toppen af eliten.


Der mangler ikke historier at skrive, begivenheder at tage billeder af og filme, og selv om vi lavede et magasin på hundrede sider hver måned, ville vi ikke kunne få det hele med.

Mediebilledet er de seneste år blevet sprængt til atomer, og begivenheder, nyheder og omtaler er i dag spredt ud over et uoverskueligt digitalt landskab, hvor Facebook er mediet, det hele drejer sig omkring. Det fungerer rigtigt fint, især for de kulturudbydere hvis kunder er på Facebook. Men vi lever i små bobler i den digitale verden, og bliver sjældent eksponeret for ting der foregår uden for vores egne små bobler. Vi håber at KulturPulz med tiden kan blive den platform, kulturlivet i Svendborg drejer sig omkring, men det kan kun tiden vise.


Ideen er at magasinet skal været finansieret af annoncer, men lige nu er Danmark sendt ud i endnu en corona-limbo, hvor alle går og venter på, om der bliver lukket ned igen. Det betyder at alle annoncører og kulturudbydere ser tiden an. Derfor udskyder vi papirmagasinet til situationen er afklaret og koncentrerer os om at få hjemmesiden til at fungere.


Indtil da så gå på opdagelse på hjemmesiden, del vores historier og følg vores side på Facebook, så vi kan få tal på, om vores idé i virkeligheden er så god, som vi selv går og tror.

137 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page