top of page

Vær med i sommerens største kulturbegivenhed

Hundredvis af frivillige, foreninger, musikere og dansere laver sammen sommerens mest spektakulære musikforestilling, Fjeren & Rosen, under DGI Landsstævne 2022 – og BaggårdTeateret har brug for din hjælp.

Frivillige er en vigtig del af det største teaterprojekt nogensinde på Sydfyn. Foto: Martin Ramsgaard

Et symfoniorkester, en pram, kæmpemæssige dukker, lys, røg og hundredvis af lokale aktører skaber sammen en magisk forestilling på Svendborg Havn under DGI Landsstævne 2022. Med afsæt i Josefine Ottesens moderne klassiker Eventyret om fjeren og rosen skaber BaggårdTeatret en forestilling i megaformat. Fjeren & Rosen er udviklet af professionelle lokale kunstnere med tæt involvering af en lang række idræts- og kulturforeninger, uddannelsesinstitutioner og andre frivillige aktører. Sammen skabes en helt særlig oplevelse under den sydfynske sommernattehimmel: En farverigforestilling med lokale kor, bl.a. SNUK, folkemusikgruppen Basco, Odense Symfoniorkester, gymnaster og dansere.


En bred vifte af det svendborgensiske foreningsliv deltager i Fjeren & Rosen med hundredvis af frivillige aktører til lands og til vands – og BaggårdTeateret har brug for din hjælp til at sørge for, at de andre frivillige får noget at spise og drikke, og at de hundredvis af medvirkende ved, hvor de skal hen og hvornår. Vi har brug for hjælp til styre trafikken både til lands og til vands, til at guide publikum og til i det hele taget at skabe den største og flotteste forestilling i Svendborg i årevis.


Teateret søger frivillige til at hjælpe både under de to forestillinger 1. og 2. juli og under prøverne i ugerne op til premieren med følgende opgaver:

· Hjælp til teknik, opsætning og nedtagning

· Hjælp til at styre følgespots under forestillingen

· Hjælp med at holde styr på deltagerne og deres kostumer

· Hjælp med at dirigere forbipasserende udenom prøverne og selve forestillingen


Kæmpedukkerne bliver vakt til live på FGU-skolen i Svendborg. Foto: Martin Ramsgaard

Alle frivillige modtager professionel oplæring af BaggårdTeatret, der står til rådighed under hele forløbet. Guides får foldere til at dele ud til de interesserede. Derudover søger teateret fortsat dukkeførere til de fire kæmpedukker, der spiller hovedrollerne i forestillingen. Dukkeførerne øver med den professionelle dukkefører Hervé Cristianini hver tirsdag aften på FGU Syd- & Midtfyn frem mod premieren 1. juli. Der må desuden påregnes ekstra øvegange sammen med resten af holdet i de sidste to uger op til premieren.

Informationsmøder for de andre frivillige bliver afholdt i begyndelsen af foråret.


Skriv til BaggårdTeatret via fjerenogrosen.dk eller ring til projektkoordinator Helle Reher på 7174 9811, hvis du har lyst til at være med.


81 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page