top of page

Usynligt teater indstillet til særpris

BaggårdTeatrets usynlige teaterforestillinger er én af tre nominerede til Artbeats særpris, som uddeles 14. marts. Prisen er indstiftet af kulturens kommunikationsbureau, Have Kommunikation & PR, for at hylde personer, organisationer og projekter, som forstår at kombinere det kunstnerisk nyskabende med det formidlingsmæssigt fremsynede, skriver Artbeat.

Mod Strømmen har allerede fået en Prix Audio pris i 2021. Foto: Ard Jongsma

Hvordan skaber man en teateroplevelse, når teatrene er lukkede? Hvordan gør man det trygt uden at miste uforudsigeligheden? Selvom ideen til at skabe usynligt teater i de fire kommuner, som BaggårdTeateret er egnsteater for - Svendborg, Langeland, Faaborg-Midtfyn og Ærø - var undfanget, inden coronapandemien ramte, viste den sig at være den perfekte løsning på låste teaterdøre, forsamlingsforbud og akut kulturhunger hos det trofaste publikum, der var lukket ude.


De indtil videre tre audiowalks, BaggårdTeatret har skabt med afsæt i lokale fortællinger og landskaber, er netop blevet nomineret til Artbeats særpris sammen med Folketingets Præsidium og Sisters Hope. Prisen uddeles 14. marts, hvor det vil vise sig, om vi kan gøre succesen efter fra sidste år, hvor Mod Strømmen modtog innovationsprisen Årets Fiktion ved lydprisuddelingen Prix Audio 2021. Mens performancegruppen Sisters Hope er nomineret for deres Sensuous Society Manifesto , der ifølge Artbeat sætter ”en visionær kunstnerisk dagsorden,” er Folketingets Præsidium nomineret for beslutningen om at skabe et portræt af 30 kvinder, der har haft særlig betydning for kvinders demokratiske virke siden 1915 for at ”være med til at rette op på kvinders repræsentation i historien.”


Mod Strømmen er skabt af den lokale dramatiker Jannie Schjødt Kold og havde premiere i maj 2021. Den handler om fysikeren H.C. Ørsted, der fødtes i Rudkøbing, og forestillingen opleves i hovedtelefoner i Rudkøbings gader, på stranden ved Bagenkop, i skulpturparken Tickon ved Tranekær Gods og ved Skovsgaard Gods. Som de to foregående audiowalks, Sundets Stilhed og Under Isen, opleves den med appen BaggårdTeatret og er perfekt egnet til en gåtur i vinterferien.

Om Artbeat-prisen skriver Have Kommunikation & PR: ”Kombinationen af det kunstneriske og det formidlingsmæssige er afgørende. Det er dette krydsfelt, der vil kendetegne fremtidens formidling, og derfor er det naturligt at sætte fokus på det gennem en pris som denne".


Lydstudiet under indspilningen af Mod Strømmen. Foto: Jakob Carlsen

- Vi befinder os midt i en medierevolution, hvor mediebilledet og -forbruget bliver mere og mere fragmenteret. Men vi skal ikke blot lade os rive ukritisk med, når de teknologiske vinde blæser så kraftigt, som de gør i disse år. Tværtimod skal vi gøre os ekstra umage for at navigere i den rigtige retning, så vi bedst muligt sikrer vilkårene for høj kvalitet inden for kunst, kultur og kommunikation, forklarer Have Kommunikation og PR’s direktør, Michael Feder.

Ved Artbeat-prisen overrækkes tre priser i alt: Hovedprisen, Talentprisen og Særprisen. Prisen uddeles i samarbejde med Spar Nord Fonden.


65 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page