top of page

uDkAnt ude med tidsskrift nummer sytten

Litteraturtidsskriftet uDkAnt, der har sit udgangspunkt i det sydfynske litterære miljø, er nu udkommet for syttende gang, og fra at være et tidsskrift, der satte fokus på litteraturen uden for København er det nu kun den gode læseoplevelse, der styrer indholdet.
Forsiden er lavet af kunstnere Kitt Buch.

I løbet af december er den syttende udgave af tidsskriftet uDkAnt blevet fordelt rundt til boghandlere og abonnenter i hele landet. Med en bred blanding af nye danske forfattere og en etableret international, er der lidt for enhver nysgerrighed og smag. Man kan blandt andet møde den iranske digter Simin Behbahani, der to gange var indstillet til Nobels litteraturpris, side om side med nye navne som Mikkel Vejle og Jacob Lassen.


- Vi prøver at ramme bredt og skriver for folk der interesserer sig for at læse god litteratur og er måske knap så nørdede som andre litteraturtidsskrifter, fortæller Vagn Remme, der siden 2018 har være redaktør på uDkAnt.


uDkAnt startede i Svendborg tilbage i 2016 som en protest mod det litterære miljø, der centrerer sig om København og har meget svært ved at tage det, der foregår uden for hovedstaden, alvorligt. Initiativtageren var forfatteren Mikael Josephsen og Vagn Remme var praktisk gris.

Mikael Josephsen var træt af københavneriet og syntes, der manglede noget opposition til København. Men jeg har det sådan, at jeg ikke gider beskæftige mig med det og dele ting ind i kasser.

De første fire tidsskrifter blev finansieret af indsamlinger på Facebook, siden er Statens Kunstfond kommet ind i billedet, og udgivelserne er kommet stabilt og jævnt. Siden 2018 har Vagn Remme været redaktør af uDkAnt, og dermed skiftede fokus også på tidsskriftet.

- Jeg er ked af at sige, men der er intet fokus på Sydfyn - eller på Udkantsdanmark for den sags skyld. Vores motto er, vi elsker litteratur. Punktum, forklarer redaktøren.

- Vi spørger os selv, er det god litteratur? Kan det noget? Og kan det det, så betyder det andet ikke noget.

uDkAnt kan købes i boghandlere og kan og læses på biblioteket. Man kan også abonnere på tidsskriftet. Læs mere på tidsskriftets hjemmeside her udkant.nu
50 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page