top of page

Tre år i studiet bliver til mangfoldigt album

I gennem tre år har Frederik Hellum indspillet mere end 25 sange, og har haft omkring 30 musikere med ind over i sit studie på havnen i Svendborg. Af dem har han udvalgt ni, der udkommer på albummet Sail On Frederik Hellums kunstner-alias Severin.
Frederik Hellum i studiet. Foto: Maria Fonfara

I alt 18 musikere og 22 instrumenter har været inde over de ni sange til det kommende album Sail On, der er Severins debutalbum, som udkommer på vinyl den 5. Marts 2022. Og ligeså vel som albummet rummer en instrumental mangfoldighed, er der på Sail On heller ikke én genre, som definerer albummet. - Dogmet har været ikke at begrænse mig. Jeg har hellere villet lege med genrerne og har ladet sangene udvikle sig, som vi har arbejdet med dem. Det har lidt været som at putte ler i ovnen for at se, hvad det bliver til. Nu er det her, vi er landet, og der er noget tilfredsstillende ved at arbejde på den måde, lyder det fra 38-årige Frederik Hellum, der står bag aliaset. ​ Titelnummeret Sail On åbner op for albummet med en reggae vibe og optagelser, som Frederik optog, da han i 2017 mødte rastafarien Laston Brown på en rejse i Caribien. ​ - Vi var tre mand, der sejlede i tre måneder i Caribien i en lille sejlbåd, som min ven Troels, og 8 andre, selv har bygget over otte år. Her stopper vi på Mayreau, eller Thief Island, som det også bliver kaldt, hvor der bor 200 mennesker, og en af dem er Laston Brown, der er troende rastafari, har dreadlocks ned til knæene og driver en lille restaurant, som ham og hans kone har lavet ud af en gammel kummefryser og en grill, der står under et mandarintræ.fortæller Frederik og fortsætter: ​ -Da vi skal afsted, siger han ordene: "Stay strong, keep your head high, it's only the ones you love, you critizise", og det tog jeg med mig. Vi var tre mand, der skulle sejle i en lille båd i tre - fire dage uden at se land, og selvom det kan være intenst, så er det en accept af, at når vi reagerer, er det, fordi vi betyder noget for hinanden.


Frederik Hellum. Foto: Maria Fonfara

Laston Browns ord blev introen til sangen Sail On, som Frederik skrev i Caribien, og som også er blevet til albumtitlen.

- Det handler om, at det hele nok skal gå. Der er op- og nedture i livet, men hvis vi er der for hinanden, også når det er svært, skal vi nok klare det, lyder det fra Frederik.

Udover albummets personlige fortællinger og spænd af genrer er Sail On også formet af et stærkt netværk, det sydfynske musikmiljø, som Frederik har været en del af i 15 år, og en stærk personlig drivkraft. For tre år siden besluttede Frederik og musikervennen Jeppe Søndergaard at bygge deres eget musikstudie, Studio17, på havnen i Svendborg, hvilket i dag er et fuldt fungerende studie, hvor Sail On også er indspillet.

- Studiet har været en drengedrøm, siden jeg var 15, og da jeg mødte Jeppe, var vi to med den samme drøm, og det gjorde det muligt. I studiet har jeg fået lov til at indspille og arbejde sammen med nogle rigtig fede og dygtige musikere, og det har været vildt inspirerende.

Pressetekst: Helene Jackson. Sail On kan bestilles som vinyl på www.sytten.studio og streames på Spotify, tidal, apple music m. fl.

66 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page