top of page

Thor Huus udstiller i Faaborg

Kunstneren Thor Huus, der sidste år blev uddannet på kunstakademiet i Wien, udstiller fra den 7. maj i Skitsehandelen i Faaborg. Det er kunstnerens første soloudstilling i Danmark.

Thor Huus udstiller for første gang solo i Danmark. Foto: Skitsehandelen

I sin kunstneriske praksis lader Thor Huus sig styre af det, han selv har beskrevet som en ”bondemandslogik”, der i tegningerne blandt andet kommer til udtryk gennem selve dét at tegne kontinuerligt – tegning som en daglig, fysisk aktivitet, ofte om aftenen, når mørket er faldet på. Det kan også ses i værkernes farver, som både er jord-, blomster- og planteagtig såvel som stærke og næsten selvlysende. Thor Huus’ tegninger er færdige værker og ikke skitser som sådan, men de benytter sig af skitse-formatets umiddelbarhed, bevægelse og evne til at vise både motiv såvel som motivets tilblivelsesproces.



THOR HUUS’ tegninger viser vildtvoksende symbioser af mennesker og planter. Konturstreger og ukendt planteliv slynger sig sammen i et fluorescerende univers.

WOHNORT er kunstnerens første soloudstilling i Danmark. Udstillingen viser et stort udvalg af kunstnerens værker på papir foruden en serie frimærkeark og møbelskulpturer med laserindgraverede tegninger.

Thor Huus (f. 1988) er billedhugger og tegner. Han blev uddannet fra kunstakademiet i Wien sidste år. Thor Huus arbejder med tegning i et udvidet felt, hvor selve tegneakten bliver en del af en performance.


Udstillingen åbner lørdag 7. maj kl. 12-14. Kunstneren vil være tilstede, og Kunstbryggeriet Far & Søn sponsorerer drikkevarer til åbningen. Kunsthistoriker og indehaver Theis Vallø Madsen holder en åbningstale om værkernes brug af rytme, gentagelse og farve.


Skitsehandlen, Torvet 3, 5600 Faaborg. Udstillingsperiode: 7. maj – 30. juli 2022

Åbningstider: Torsdag-fredag kl. 12-16 og lørdag kl. 11-14.


Skitsehandlen er Danmarks første udstillingssted og kunsthandel kun for kunstnernes skitser, tegninger og kunst på papir. Vi viser årligt ca. otte skiftende udstillinger med nye og etablerede kunstneres skitser og værker på papir.






52 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page