top of page

Sy til giganterne

To lørdage i maj er der syværksted på Svendborg Bibliotek med BaggårdTeatrets skrædder og scenografen fra Fjeren & Rosen. Her laver de kostumerne til de flere hundrede deltagere i den store musikforestilling under DGI Landsstævne.

BaggårdTeaterets skrædder Mona Wickstrøm. Foto: Jon Albjerg Ravnholt.

Lørdag d. 7. og lørdag d. 21. maj kl. 10-14 laver BaggårdTeatret syværksted på Svendborg Biblioteket, hvor alle kan komme og lave kostumer. Mai-Britt Schultz, som er scenograf på forestillingen Fjeren & Rosen og har tegnet kostumerne, vil være der for at inspirere, mens BaggårdTeatrets faste skrædder, Mona Wickstrøm hjælper med det faglige.


Der er fem symaskiner stillet til rådighed, men tag også gerne din egen med, hvis du helst vil sy på noget kendt. Der er stof og materialer og eksempler på kostumer, og ellers er det kun kreativiteten og fantasien, der sætter grænser.


Hvis du har stofrester, gamle skjorter, jakker eller lignende liggende hjemme, som du tænker kan bruges, så tag det gerne med. Her er hvad der skal sys til forestillingen:

Kostumer til Fuglelandsbeboere – materialer i douche farver, lilla, grøn, rosa, spraglet, blomstret, perler til at pynte med, kvaster, snor osv. Sorte Fugle – sort stof, der kan sys vingefang/kapper af, sorte bluser/skjorter, der kan sys strimler/vinger på, kasketter, der kan sættes næb på. Skørter til Kærlighedsdanserne – hvide skørter, florlet stof, satin eller andet.

Da vi ikke har mål på deltagere, skal kostumerne sys, så de kan passes af de fleste – altså one size.


Tilmelding til helle@baggaardteatret.dk med navn, gerne mobilnummer og besked, om du tager egen symaskine med.


Fjeren & Rosen er udviklet af professionelle lokale kunstnere med tæt involvering af en lang række idræts- og kulturforeninger, uddannelsesinstitutioner og andre frivillige aktører. Sammen skaber vi en helt særlig oplevelse under den sydfynske sommernattehimmel: En farverig forestilling med lokale kor, bl.a. SNUK, folkemusikgruppen Basco, Odense Symfoniorkester, gymnaster og dansere.

Sammen bringer vi kulturen ind i hjertet af Landsstævnet og forvandler for to aftener Svendborg Havn til en magisk eventyrverden.

Fjeren & Rosen spiller under DGI Landsstævne 2022 med produktionsbase på Frederiksø i Svendborg Havn d. 1. og d. 2. juli. kl. 22.00. Der er prøver med alle de medvirkende i ugen op til forestillingen.

29 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page