top of page

SAK genåbner med et brag

Med en bred vifte af initiativer og udstillinger, hvor den visuelle kunst er fællesnævneren, gør SAK Kunstbygning klar til at vende tilbage til dagligdagen efter to års corona-nedlukning.

Henrik Kragh er på en sydfynsk billedkunstmission. Foto: Martin Ramsgaard.

Henrik Krag er ny daglig leder af SAK Kunstbygning. Hans mission er klar, den gamle kunstbygning i Svendborg skal have løftet sin profil, der skal fuld fart på arrangementerne og ikke mindst så skal flere igennem billetlugen. Men corona-nedlukningen har betydet, at SAK bortset fra ganske få enkeltstående arrangementer har været lukket for offentligheden.


- Til gengæld har vi haft fuld kraft på de indre linjer. Vi har fået malet og ryddet op, og vi har sammen med elever fra FGU givet vores have en ordentlig omgang, fortæller Henrik Kragh.


Henrik Kragh i SAK Kunstbygnings fast Kai Nielsen-udstilling. Foto: Martin Ramsgaard.

Den 19. marts slår SAK endelig dørene op og åbner med en fernisering på Den Fynske Forårsudstilling med en lang række fynske kunstnere, der udstiller frem til den 24. april. I samme periode udstiller Sonia Brandes på førstesalen i SAK. Derudover kommer der hen over sommeren en masse nye tiltag; en Late Night Bookclub, en udstilling med unge sydfynske billedkunstnere og så vil Henrik Kragh gerne have flere musikarrangementer, hvor musikken og den visuelle kunst kombineres.


Helt overordnet handler det om, at vi gerne have flere til at interessere sig for billedkunst, og billedkunsten skal være den gennemgående kerneydelse i alt, hvad vi laver.

Det er også nødvendigt at få flere ind på museet. SAK Kunstbygning har nemlig ikke kunnet få coronastøtte, fordi den er foreningsejet, og den kommunale støtte på 270.000 om året dækker slet ikke udgifterne.


- Det er tvingende nødvendigt, at vi får flere gennem huset, for vi er i knæ rent økonomisk, siger Henrik Kragh.


Der Fernisering lørdag 19. marts kl. 14 - 16 i SAK Kunstbygning, Vestergade 27- 31, Svendborg, hvor der er åbningstale af forfatteren og kulturjournalisten Heidi Laura.


Udstillerne er: Lars Abrahamsen / Jens Bohr / Lea Mi Engholm / Anne Skamstrup Heiberg /

Annette Holdensen / Michael Isling / Poul Lee / Johanne Rude Lindegaard / Keld Moseholm /

Sanne Ransby / Hanne Skyum / Külli Suitso / Sys Svinding / Birgitte Thorlacius / Søren Hillerup

Vaag / Lars Waldemar


Derudover er Milena Bonifacini / Nanna Katharina Jensen / Dina Lundvall Nielsen / Oscar Yran


Sonja Brandes udstiller samtidig i Privaten på SAK Kunstbygning.


Læs mere på www.sak.dk


269 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page