top of page

Reumert-nomineret igen

Nomineringen er en anerkendelse af den særlige indsats, teatret – igen – har gjort i det forgangne år, skriver BaggårdTeaterets pressechef Jon Albjerg Ravnholdt. Brancheprisen – Årets Teater nomineres af medlemmerne af Dansk Teater og uddeles af kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen d. 12. juni ved den store prisfest i Odense.

Fra Argumenter mod kvinder. Foto: Rico Feldfoss

Det er en konstant udfordring at opdyrke nyt publikum og lade dem møde scenekunsten på anderledes måder. Det arbejder vi med på BaggårdTeatret, og det er blevet bemærket af vores kolleger på de andre teatre landet over: Hvor priserne til Årets Reumert ellers nomineres og vælges af den siddende Reumertjury, er det Dansk Teaters medlemsteatre, der indstiller sine kolleger og frem til prisuddelingen stemmer om, hvem der skal have Brancheprisen – Årets Teater. Den pris gives til et professionelt teater eller scenekunstkompagni i Danmark, som har gjort sig særligt bemærket inden for årets Reumert-sæson.

Hvad det er, BaggårdTeatret har gjort sig særligt bemærket med, ved vi ikke før på aftenen. Men nomineringen kommer efter et år med corona-venligt usynligt teater på Langeland med forestillingen Mod Strømmen, der fortsat kan opleves med en smartphone, et par høretelefoner og godt fodtøj. Den kommer efter den kønsdebatterende Argumenter Imod Kvinder, der er særligt udvalgt til festivalen CPH STAGE i begyndelsen af juni. Og den kommer ikke mindst, mens vi er i opløbet til gigantforestillingen Fjeren & Rosen, der har premiere 1. juli på Svendborg Havn. Den forestilling er skabt særligt til DGI Landsstævne 2022 i Svendborg i samarbejde med en lang række gymnastikforeninger, dansere, kor, frivillige syersker, Odense Symfoniorkester og kæmpedukkebyggere.Den stærke samarbejdsånd er også en forudsætning for, at BaggårdTeatret er nået dertil, hvor det står i dag, understreger teaterdirektør Jakob Engmann. Både internt på teatret og i forhold til vores kolleger på resten af landets teatre: - Nomineringen er resultatet af en kæmpe holdpræstation fra teatrets medarbejdere og samarbejdspartneres side gennem et par års forhindringsløb. Derfor har det en enorm værdi for os at blive set og anerkendt af vores kollegaer på denne måde. Jeg er voldsomt stolt over, at det bliver bemærket på nationalt plan, hvad vi skaber hernede på Sydfyn, og jeg er benovet over at blive nomineret til lige præcis denne pris for andet år i træk.


Brancheprisen – Årets Teater overrækkes af Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen d. 12. juni 2022 i Odeon i Odense til Årets Reumert 2022. BaggårdTeatret er nomineret til Brancheprisen – Årets Teater sammen med Mungo Park, Betty Nansen Teatret, Holstebro Teater og Dansekompagni, Odsherred Teater, Teatret Møllen, Teatergruppen Batida, Dansehallerne og Teater V, som vi co-producerede Argumenter Imod Kvinder med. Prisuddelingen arrangeres af Dansk Teater og CPH STAGE og er samtidig afslutningen på teaterfestivalen CPH STAGE 2022 og en del af fejringen af jubilæumsåret for Dansk Teater 300 år. Værter ved showet er Rikke Bilde og Christopher Læssø. BaggårdTeatret lancerer efterårssæsonen med gæstespil, foredrag, Børnebaggårde, fejring af 300 års dansk teater og verdenspremiere på nyt dansk drama tirsdag d. 7. juni.

11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page