top of page

Plakat til gigaforestilling klar

En smakkejolle, heraldik og to hovedroller: BaggårdTeatret præsenterer plakaten for Josefine Ottesens'Fjeren & Rosen', sommerens kæmpeforestilling på Svendborg Havn. Læs her teaterets grafiker, Lea Helene Adelsten Olsen, fortælle om tankerne bag.

Foto: Jon Albjerg Ravnholdt Baggårdteateret

Hvordan indfanger man en musikforestilling med flere hundrede aktører og dansere, et symfoniorkester, kor, sejlere og kæmpedukker på en plakat? Når forestillingen stadig ligger et halvt år ude i fremtiden, og man kun har skitser fra scenografen og instruktørens visioner at gå ud fra? Den udfordring er BaggårdTeaterets grafiker, Lea Helene Adelsten Olsen, vant til, fordi hun altid laver kunstplakaterne for BaggårdTeatrets forestillinger flere måneder før premieren, hvor forestillingens visuelle udtryk stadig kan nå at ændre sig radikalt. Flere gange.


Men fordi arbejdet med at bygge kæmpedukkerne til sommerens gigantforestilling, Fjeren & Rosen, allerede er i gang, og scenografen Mai-Britt Schulz for længst har lavet tegninger af de kostumer, der skal sys i en tre uger lang workshop med den britiske dukkemager Sue Walpole til januar, har hun haft noget at læne sig op ad, forklarer Lea Helene Adelsten Olsen:


Jeg har arbejdet med nogle af de elementer, der indgår i forestillingen. Både de smakkejoller, der bliver en del af forestillingen, og de ridderflag, som er en del af scenografien. Jeg har taget udgangspunkt i Mai-Britts tegninger og så ført det over i mit eget udtryk, så det passer ind i den linje, vi har på vores andre kunstplakater. Der er noget patchwork over looket, som også passer godt med de flag, der skal bruges i forestillingen, og det er hele pointen med plakaten: Den skal passe med det visuelle udtryk, forestillingen kommer til at få.

Her Lea Helene Adelsten Olsens plakat i sin helhed.


Fjeren & Rosen spiller på Frederiksø under DGI´s Landsstævne 2022 d. 1. og 2. juli. Forestillingen er baseret på Josefine Ottesens roman Eventyret om fjeren og rosen, og blandt de medvirkende er Odense Symfoniorkester, Basco, sART Danseteater, SNUK m.fl.61 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page