top of page

Pengeregn over Sydfyn og øerne

Øernes kunstfond har netop uddelt knap tre millioner kroner, og cirka en million går til kulturprojekter i det sydfynske område. Blandt andet får Langeland kommune 475.000 til at en såkaldt kulturrute, så man kan på opdagelse i øens kunst og kulturliv.


Langeland kommune var en af topscorerne i årets uddeling af midler fra Øernes Kunstfund under Slots- og Kulturstyrelsen. De fik 470.000 til at udvikle en kulturrute, så turister og lokale kan blive guided rundt til øens mange kunsthåndværkere og kunstnere.


- Vi mangler en sammenhængende fortælling for alle vores gode kunstnere på Langeland, og det her vil kunne binde dem samme, fortæller Jane Marie Jegind, der er erhvervs-, kultur og turismechef i Langeland kommune.


Pengene skal i løbet af 2022 bruges på at lave skilte, lydvandringer og et magasin på flere sprog. Ruten skal tage udgangspunkt i øens kunsttårne, den nye rådhushave og Nowhuset i Tullebølle.


Vi er dybt taknemmelige for, at fonden kunne se vores gode idé, siger Jane Marie Jegind.

Ud over den langelandske kulturrute, var der 214.000 til Geopark Det Sydfynske Øhav til udvikling af aktiverende lydvandringer, 200.000 til Øhavets Festival på Motorfabrikken i Martal og endelig 150.000 til Baggårdteateres store forestilling i forbindelse med Landstævnet, Fjeren og Rosen.204 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page