top of page

Ny fotograf udstiller i Kalejdoskop

Lone Mørch, der er nytilflyttet fotograf i Svendborg, inviterer til fotografisk selvopdagelse, der bevæger både krop, sind og selvbilleder.

Et billede fra EMBODY. Foto: Lone Mørch

Lone Mørchs udstilling, EMBODY, er baseret på et 15 år langt fortroligt projekt, hvor Lone med sit fintfølende blik har stillet skarpt på kvinders kroppe, identiteter, seksualiteter, erfaringer og frigørelsesprocesser i USA og Danmark, og hjulpet mere end 1000 kvinder, og få modige mænd, med finde frihed og accept i sig selv via fotografiet.

Interessen for kvinders selvbilleder opstod da Lone Mørch opdagede kameraets katalyserende kraft til at konfrontere vores usikkerhed, skam og trang til at forsvare og gemme os bag facader. Lone Mørch skabte derpå et fotografisk fristed, hvor det er muligt at slippe angsten og lade maskerne falde for at udforske sin skønhed, krop, sanselighed og identitet. Arbejdet har afstedkommet en tryg og mere autentisk selvrepræsentation.

De sidste 150 år er kvinden mest blevet set og fotograferet gennem den mandlige optik. I dette arbejde ser kvinder på sig selv.


Jeg oplevede en voksende trang til at bryde med snærende kropsidealer. Et behov for at vriste sig fri af det kulturelle bliks fremmedgørende greb, og generobre kroppen og dermed ansvaret i eget liv. Mit arbejde understøtter kvinders behov for at lære at elske sig selv og være naturlige og erotiske væsner i egen ret, siger Lone Mørch.

Lone har samlet projektet i bogen EMBODY, hvori hun via fotos og prosa reflekterer over sit fotografiske møde med kvinderne. Bogen er en solidarisk hyldest til kvindens og kvindelivets mange facetter og frigørelse. Den afslører med lige dele følsomhed og uforfærdet ærlighed hvad der sker – de blikke og motiver der opstår – når kvinder vælger at lade sig fotografere, og selv bestemmer, hvad de vil vise, hvordan de vil ses.


Lone Mørch gør klar i Kajejdoskop

Lone Mørch er fotograf, forfatter og formidler, særlig kendt for sit poetiske portrætfotografi og invitationen til at sætte sig selv i spil gennem fotografiet. Efter mange år i Nepal og San Francisco er Lone tilbage i Danmark, og vil fremover slå sine kreative folder i Svendborg.

Lone har en forkærlighed for at arbejde med naturligt lys og anvende naturen som ramme og medspiller, fordi den spejler vores egen natur og indre frihed og styrke. På Kalejdoskop får du nu mulighed for at træde ind i Lone Mørchs poetiske univers, møde hende og blive bevæget.Der er fernisering fredag 18.marts kl. 15:30-18, og et foredrag med Lone Mørch tirsdag 23.marts kl. 19-21 . Foredraget med kaffe og te koster 150 kr. tilmeld via mobilepay 50317105.


Kalejdoskop holder åbent tirsdag og torsdag eftermiddage 12-16. Derudover er det muligt at aftale private visninger.

59 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page