top of page

De vil lave kulturhus for Sydfyn

Opdateret: 22. nov. 2021

Mette og Preben Sørensen havde egentlig tænkt, at den gamle staklade skulle rives ned, da de købte en gård i Gammel Nyby på Tåsinge. Men nu er den renoveret og klar til at blive et kulturhus for hele Sydfyn.Preben og Mette Sørensen viser rundt i den gamle lade, der har forvandlet sig til et moderne kulturhus og de sidste år. Selvom de corona-krisen har givet nogle bespænd for projektet , er begejstringen svær at holde nede.


- Vi er helt høje. Det bliver fantastisk, udbryder Preben, da han skal vise det helt nye køkken og toiletter frem.


Egentlig var det ikke planen at lave et kulturhus til Tåsinge og Sydfyn, da Mette og Preben Sørensen købte en gammel gård, der tilhørte Valdemars Slot i Gammel Nyby midt på Tåsinge tilbage i 2014. De ville egentlig lave et Bed and Breakfast-sted, og planen var oprindeligt at rive den gamle staklade fra 1950erne ned.


Da vi så nærmere på det, kunne vi se, at det var et lidt for fantastisk rum til at rive det ned, og vi blev enige om at gøre noget ved det

- Det lyder som en floskel, men da vi fik ryddet ud, kunne vi se, at rummet havde sjæl, og så var det jo synd ikke at bruge det til noget, supplerer Mette Sørensen.


Ikke et forsamlingshus


Mette og Preben Sørensen har endnu ikke helt defineret, hvad Stakladen i Gammel Nybo skal være for et hus. Kulturhus lyder lidt kommunalt, synes de. Og de vil bestemt ikke være en konkurrent til de eksisterende forsamlingshuse i området.


- Vi skal ikke være suppe, steg og is fester. Vi skal være et supplement til det, der allerede eksisterer, siger Mette Sørensen.


Ambitionen er, at Stakladen vil komme til at huse intimkoncerter, foredrag, kunstudstillinger, kurser og konferencer. Det er de kreative folk, der bliver flere og flere af på Sydfyn, der skal sætte rammerne for indholdet i Stakladen.
- Vi drømmer om, at der bliver et flow af arrangementer, som kreative mennesker fra hele Sydfyn. Vi vil gerne stille rammerne til rådighed, at folk kommer med noget indhold, siger Preben Sørensen.


Rolig start


Corona-krisen gav Preben og Mette lidt ekstra tid til at tænke over, hvad Stakladen skal være for et sted.


- I den seneste tid har meget jo været på stand by , og det har gjort at vi virkelig har kunnet tænke over, hvad det er, vi skal, siger Mette Sørensen.


Mette og Preben Sørensen glæder sig til at se, hvad Stakladen udvikler sig til, samtidig med at samfundet for alvor venter tilbage til normaltilstanden. Preben Sørensen, der har været skytte på Valdemars Slot gennem 27 år, har planer om at lave kurser i naturterapi, der skal supplere alle de andre aktiviteter.


Og glæden over rummet, kan hverken Mette eller Preben skjule.


- Sjælen i rummet er her stadig, efter vi har bygget om. Det er et rum man føler sig velkommen i, og det oser af historie, siger Preben Sørensen.
54 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page