top of page

Mirja Klippel og Veselil besøger SAK, Svendborg

Koncerten gæstes af den danske DMA-nominerede vokal- og strygetrio Vesselil, som udover Klippels sange spiller og synger nordisk traditionel og nykomponeret "kammerfolk". Vesselil har med deres intense nærvær og hengivne sammenspil skabt et varieret, elegant og energifyldt koncertrepertoire med dybe rødder i den nordiske folkemusiktradition.

Med en stor stemme, et inderligt klangunivers og en sans for at skrive sange, der forbinder dybt personlige erfaringer med billeder fra den nordiske natur, har den finske sangskriver, sanger og multi-instrumentalist Mirja Klippel markeret sig som et særligt talent på den alternative folk-scene. Allerede hendes debut-EP Lift Your Lion (2016) indbragte den københavner-baserede musiker en Danish Music Award Folk som Årets Sangskriver.


Siden har hun turneret flittigt i både Europa, Rusland og Nordatlanten, ligesom hun i 2018 udsendte det roste fuldlængde-album River of Silver. Hendes seneste album, Slow Coming Alive, fik tre nominationer på Danish Music Awards Roots i 2021.


Med dette album føjer Klippel atter nye nuancer til sin alternative og poetiske folk og fortsætter med at udvide dybderne og højderne i sin sangskrivning.


Med sin faste medmusiker Alex Jønsson og folk-strygertrioen Vesselil, drager hun publikum ind i et organisk og atmosfærisk univers, hvor personlige erfaringer åbner op for psykologiske dybder, og hvor intime rum går hånd i hånd med rå og vilde landskaber.

Line up:

Mirja Klippel: sang, guitar & waldzither

Alex Jønsson: guitar, kor

Vesselil: vokal- og strygetrio

Clara Tesch: violin, brastch, & sang

Elisabeth Dichmann: violin & sang

Maja Aarøe Freese: femstrenget cello & sang


Kan høres hos SAK søndag d. 11 sep 2022 kl. 15:00


3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page