top of page

Mød Kreativ Kontekst

Hvis man vil have kultur man ikke finder i forvejen, må man arrangere den selv. Mød her Kreativ Kontext, der sætter dagsordenen med et program der først og fremmest er rettet mod Svendborgs unge. Coronaen har sat programmet i stå, men de er på vej igen, medens det hele langsomt åbnes igen.

Frederik Zinn er en af de fem bestyrelsesmedlemmer i Kreativ Kontekst.

Sidste år i februar samlede fem svendborggensere sig omkring et spisebord i den indre bydel, ingen af dem var opvokset i den sydfynske by, men kom alle fra forskellige landsdele.

Deres baggrunde, alder og uddannelser var ligeså milevidt, dog bandt en ting dem sammen og dette var deres kreative kontekst. For sammen havde de en fælles vision for hvad de sammen kunne skabe, så de fyldte deres kaffekopper og lod de mødet gå igang.


Jeg synes det kunne være fedt, at favne byens ungdom, give dem en stemme i det lokale kulturliv, så behøves de heller ikke, at flytte væk til storbyen og jagte flygtige drømme der alligvel aldrig bliver realiseret, hvis vi kan realisere drømmende her .

Jeg vil gerne en fest for undergrundsartisterne, de får aldrig en fair chance på nogen anden scene, så det skal de ha’ her.

Jeg kan kun se en klar fordel ved at skabe et åbent fælleskab for sangskriverne, hvor de kan løfte hinanden menneskeligt, teknisk og kreativ uden anden omkostning en villighed og åbenhed.

Ja, mange ord, idéer, tankestrømme og selvfølgelig en god del røverhistorier blev kastet hen over bordet den aften. Da kaffekopperne havde været tømt og fyldt et par gange og månen langsomt var kravlet op over hustagene, fandt de fem fyre frem til, at det nok var bedst, at stifte en forening og komme i sving. Det er snart et år siden de fem gutter mødtes, og siden hen har Kreativ Kontext haft vokseværk; bestyrelsen er vokset, samarbejdspartnerne er blevet flere, projekterne er blevet større og mere omfattende. Dertil har Kreativ Kontext etableret et samarbejde med det lokale spillested Harder’s, hvor de i dag står for den daglige drift af Kultur Konsulatet og eventkoordinering af egne events med alt fra temaer som Ord, Lyd, Rim, Kunst og selvfølgelig massere af fest og farver.


Fremtiden for Kreativ Kontext står i hvert fald knivskarpt. De vil forsat arbejde for at deres visioner bliver realiseret, deres drømme bliver opnået og sammen vil de løfte hinanden, med deres individuelle erfaringer, og derved ikke bare styrke fælleskabet i deres foreningen, men også det overordnede kulturelle fælleskab i Svendborg og omegn.


Læs mere om Kreativ Kontext på deres Facebookside: m.facebook.com/KreativKontext og deres Instagram: www.instagram.com/kreativ_kontext

179 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page