top of page

Legendarisk band til Svendborg

Det er det nærmeste Fyn kommer på en sejlivet legende, når The Blues Brothers Souvenir Show spiller i Borgerforeningen den 26. februar. Det odenseanske band har i mere end 30 år dyrker musikken fra filmene om The Blues Brothers fra slutningen af 70erne.
Souvenir Showet med Kim Westi og Allan Hviid i front. Pressefoto.

To mænd i front med sorte solbriller, sort hat og sort habit. En kuffert proppet med nogle af de bedste rhythm’n’blues- og soulklassikere, spillet af en hårdt swingende rytmegruppe og en effektiv hornsektion. Lige dét guitar-riff og dén orgelfigur under en fræsende saxofonsolo og et kor, der helt i traditionen understøtter leadvokalen. Røg, bomber, lysshow, stor lyd, dans, gags, fest og farver – og sved. Alt sammen elementer, som man kan opleve ved en koncert med The Blues Brothers Souvenir Show.


Bandet tager afsæt i det repertoire, som The Blues Brothers præsenterede på deres første plade Briefcase Full Of Blues fra 1978 og på soundtracket til kultfilmen The Blues Brothers fra 1980.

Gode, gamle rhythm’n’blues og soulstandards spillet på en forfriskende rå og pågående måde kombineret med et meget udadvendt sceneshow. Den idé bygger The Blues Brothers Souvenir Show videre på. Orkestrets ambition har aldrig været at kopiere numrene tone for tone, men at spille versioner af de fedeste rhythm’n’blues- og soulnumre - gerne med en ekstra spand kul. The Blues Brothers Souvenir Show har gennem mere end 30 år spillet overalt i Danmark og ved enkelte lejligheder uden for landets grænser. I den anledning har bandet for nylig udsendt en koncert-DVD (med bonus-CD): 20 Years On The Mission (Hithouse).


Showet er med tiden blevet udbygget visuelt - og også musikalsk, så repertoiret i dag består af en del af de klassikere, som The Blues Brothers gav nyt liv, og en lang række numre fra rhythm’n’blues- og soulrepertoiret, som de lige så godt kunne have spillet. Og så har bandet ved særlige lejligheder inviteret en lang række store solister fra den danske rockscene til at være med til at hylde Jake og Elwood Blues.


The Blues Brother Souvenir Show spiller i Borgerforeningen Svendborg Teater lørdag den 26. februar klokken 20.30

581 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page