top of page

Kulturudbydere går i dvale

Opdateret: 28. dec. 2021



Claus Bjerregaard fra Borgerforeningen Svendborg Teater

De daglige smittetal fra Statens Seruminstitut vil blive nærstuderet på de forskellige kulturinstitutioner i Svendborg. Vil tallene stige dramatisk hen over julen og ind i det nye år, eller vil restriktionerne have en virkning?


- Der er nok ingen tvivl om, at fortsætter tallene, som de er nu, vil nedlukningen blive forlænget, og det forbereder vi os allerede så småt på, fortæller Claus Bjerregaard, der er daglig leder I Borgerforeningen Svendborg Teater.


Borgerforeningen Svendborg Teater nåede at afvikle alle koncerter i 2021, inden nedlukningen kom. Dog måtte en udsolgt koncert med Michael Falck flyttes fra Guldsagen til Teateret, hvor Michael Falck så måtte spille to koncerter for 300 siddende tilhørere i stedet for én koncert for et stående publikum for at leve op til reglerne. Men lige nu er der hektisk aktivitet på kontoret i Borgerforeningen. Koncerterne frem til den 17. januar til skal flyttes til andre datoer, samtidig med at skal skal tænkes frem for de koncerter, der ligger i foråret, hvis nu nedlukningen forlænges. Derudover er der mange andre mindre arrangementer i Borgerforeningen Svendborg Teater, der allerede er blevet flyttet længere frem i kalenderen.


- Indtil videre har vi ikke aflyst noget, men det er lykkedes os at flytte alt. Men det lægger jo et kæmpe pres på administrationen. Det er jo ikke sikkert folk kan, bare fordi vi finder en anden dato, siger Claus Bjerregaard.


På Spillestedet Harders valgte man at aflyse alt, fra den 20. december. Her havde man dog bevidst ikke sat store ting på programmet i slutningen af december og starten af januar.


- Vi har ikke orket eller turdet sætte de helt store ting på programmet, fordi vi ligesom havde på fornemmelsen, at der ville ske noget, siger Henning Harder fra spillestedet.

Henning Harder er dog noget nervøs for den årlige Vinterjazz festival, hvor en lang koncertrække starter den 20. januar.


I modsætning til de tidligere nedlukninger, er der nu mere styr på hjælpepakker, der kan søges, ligesom kulturens brancheforeninger er blevet involveret i arbejdet, så der er pres på at kulturinstitutionerne får et længere varsel inden nedlukningen måske forlænges.


- Hjælpepakkerne tilgodeser især os, som arrangører, og det er et plaster på såret, selvom det slet ikke dækker de ekstra omkostninger, vi har. Det gør stadig særligt ondt på musikerne og det er træls, at at se på, uddyber Claus Bjerregaard.

De kulturinstitutioner, Kulturpulz har nået at tale med, er dog helt indforståede med, at det er kulturlivet, der igen må betale den højeste pris for at bremse smittespredningen.


- Det giver jo god mening, at der bliver lukket dér, hvor der er mange mennesker samlet, og det virker som om den nye kulturminister har mere gennemslagskraft, så der bliver taget hensyn til vores vilkår, slutter Claus Bjerregaard.


- Vi er jo blevet rimeligt omstillingsparate her den seneste tid og har lært, at sådan er det bare, supplerer Henning Harder.


Spillesteder, museer, teatre og andre kulturinstitutioner er foreløbigt lukkede frem til den 17. januar, og i de kommende uger vil der blive skævet nervøst til de daglige smittetal, for at se om de kan håbe på, at lukningen ikke bliver forlænget.







83 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page