top of page

Jesper har flyttet 800 koncerter

Siden den første coroana-nedlukning i marts 2020 har Jesper Vander Nielsen fra bookingbureauet Fyns Musik Kontor i Svendborg aflyst og flyttet hundredvis af koncerter. Selvom coronasitutationen måske letter henover foråret, tror han, at der vil gå år før musikbranchen er tilbage i normaltilstanden.

Jesper Vander Nielsen. Foto: Martin Ramsgård

Jesper Vander Nielsen er officielt hjemsendt, men vi mødes på kontoret i centrum af Svendborg, hvor han fortæller om, hvordan coronaen har påvirket Fyns Musik Kontor og musikbranchen som helhed.


- Alle er jo gået mentalt på ferie og ser tiden an eller er sendt hjem. Selvom Danmark officielt åbner den 18. januar, er der jo ingen der begynder at øve sig for at spille en koncert. De mange nedlukninger og genåbninger har givet en træthed i hele branchen, fortæller Jesper Vander Nielsen.


Fyns Musik Kontor er et foreningsejet bookingbureau, der arbejder med det, Jesper Vander Nielsen beskriver som toppen af første division. Ikke Superligaen men de bedste af de næstbedste. Fra kontoret i centrum af Svendborg arrangerer de 300 koncerter om året over hele landet. I marts 2020 blev vendt op og ned på det hele, som i resten af verden.


- I første omgang tænkte jeg, at det går nok hurtigt over, husker han.


- Vi flyttede koncerterne i marts frem til april og maj. Vi troede at det ville gå hurtigt over, og det var jo også meldingen fra myndighederne at efter den her korte nedlukning, ville alt blive normalt igen.

Alle kender den videre historie. Nedlukningen blev forlænget, koncerter og festivaler aflyst. Hele musikbranchen blev kastet ud i et ingenmandsland.


- Det var en frygtelig tid. Vi var i chok, og på det tidspunkt var der ingen kompensationsordninger og slet ikke for vores branche, fortæller Jesper Vander Nielsen.


Styr på kaos


Agenterne i bookingbureauerne lavede en fælles sammenslutning, så de kunne tale med én fælles stemme overfor myndighederne i den kaotiske tid, hvor hjælpepakkerne blev strikket sammen og konsekvenserne af nedlukningerne langsomt var ved at gå op for danskerne.


Jesper Vander Nielsen. Foto: Martin Ramsgård

- Vi stod i en situation, hvor alle sommerfestivalerne var blevet aflyst, men vi fik efterhånden myndighederne til at forstå, hvordan tingene hænger sammen. Det holdt hårdt, men de lyttede, husker Jesper Vander Nielsen.


Langtidseffekt


Siden blev der blevet åbnet for koncerter igen, med og uden restriktioner, indtil det hele blev lukket ned igen den 21. december og Jesper Vander Nielsen og hans folk måtte til at flytte planlagte koncerter igen.


- Nogle koncerter flyttede vi for fjerde gang, og i alt har vi flyttet koncertdatoer omkring 800 gange siden marts 2020, siger han.


Lige nu, tyder det – igen – på at coroanan kan være overstået i løbet af et par måneder. Selvom det holder stik, tror Jesper Vander Nielsen på, at der vil gå lang tid, før coroanaen slipper sig tag i musikbranchen. Store internationale navne vil vente med at tage på tourné, arrangører vil være forsigtige og koncertgæsterne vil være tilbageholdende med at købe billetter til koncerter som måske igen bliver aflyst.


- Det vil jo ligge i baghovedet på alle mange år frem. Det med at turde skal tilbage igen, og jeg tror coronaen vil give dønninger mange år ud i fremtiden, slutter Jesper Vander Nielsen.


Jesper Vander Nielsen. Foto: Martin Ramsgård245 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page