top of page

Indtryk fra et ukendt Europa

Med kamera, interrailpas og et par gode støvler rejste fotografen Peder Fredskild ud for at se og sanse vores Europa. Det blev en billedfortælling, som nu kan opleves i Svendborg.

Peder Fredskild med indtrykkene fra Europa. Foto: Maria Fonfara

Center for Fotografi lægger lokaler til en fotoudstilling ud over det sædvanlige. Ophængningen kan nærmest betegnes som installationer i de små lokaler i Fruestræde 19 i Svendborgs centrum. Hele vægge med kompakte flader af fotografier overvælder en ved ankomsten og motiverer til at gå på opdagelse i den fragmenterede og vidt forgrenede billedfortælling.


5 byer spredt ud over Europa


Udstillingen er skabt af fotografen Peder Fredskild efter interrailrejser i Europa i efteråret 2021. Rejsernes formål var at sanse og fotografere de umiddelbare indtryk, der møder en, når man kommer på kortere ophold til ukendte steder. Mennesker. Stemninger.

Mit Europa hænger sammen. Fra nord til syd. Fra øst til vest. Forskelle oplevede jeg i sprogenes varierende utilnærmelighed, religionernes synlighed, stemmernes toneleje og frokostpausens eller siestaens længde. Hvert sted, hvert fænomen og hvert menneske har doneret øjeblikke til sanserne hos en fremmed. Peter Fredskild

Mærkværdigheder. Det har været en øvelse i at se og sanse det Europa, vi er en del af, men som vi mest kender fra hovedstæder og turistdestinationer, hvor indtrykkene ofte er iscenesatte for besøgende, og måske endda fortolket og forklaret af guider.


Foto: Maria Fonfara

Peder Fredskild valgte togets langsomme rejserytme til fem tilfældigt udvalgte byer med mellem 50.000 og 100.000 indbyggere: Luleå i Nordsverige, Landshut i Bayern i Sydtyskland, Presov i det østlige Slovakiet, Vannes i Bretagne i Vestfrankrig og Benevento i det sydlige Italien. Han vandrede, mødte mennesker og fotograferede 3 døgn i hver af byerne.


Sekunder af min tid

Projektet er gjort muligt med et rejselegat fra Assens Kunstråd – støttet af Statens Kunstfond. Udstillingen er kurateret i samarbejde med fotograf Maria Fonfara, leder af KALEJSOSKOP og Jens Friis, udgiver af fototidsskriftet KATALOG.


Fernisering 12. maj

KALEJDOSKOP og Peder Fredskild byder alle velkommen til fernisering torsdag den 12. maj kl. 15-18. En oplagt start på storebededagsferien. Der er fri entre, værterne byder på et glas og en god snak om fotografi i almindelighed og om udstillingens værker i særdeleshed.

49 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page