top of page

Folkemusikkens juleafslutning sikret

Opdateret: 15. dec. 2021

Folkemusikforeningen Folk for Folk´s traditionelle juleafslutning med De Gyldne Drenge gennemføres som normalt på tirsdag den 14. december. Publikum sidder nemlig ned på Spillestedet Harders, og så bliver de ikke ramt af de nye coronarestriktioner.
De Gyldne Drenge på Skagenfestivalen.

Jens Holgersen, der både sidder i bestyrelsen for Folk for Folk og spiller kontrabas i De Gyldne Drenge, fulgte særligt med, da Mette Frederiksen redegjorde for de nye coronarestriktioner på et pressemøde fredag. Men restriktionerne kommer ikke til at berøre koncerten med De Gyldne Drenge, der traditionelt slutter efterårssæsonen af for folkemusikforeningen.


- Jeg skulle lige fordøje det og se, hvad der kom fra musikerforbundet, men heldigvis gælder restriktionerne kun for stående publikummer, så vi gennemfører som normalt, og vi regner med der kommer 60 - 70 siddende publikummer, fortæller Jens Holgersen.


De Gyldne Drenge har siden 2003 turneret landet rundt med forbilledet De Gyldne Løvers sange. De giver deres egne fortolkninger af de mange kendte sange Hjemmebrænderiet", "Jeg er ikke som de andre", "Ved haw´et, ved haw´et" og så videre,. De fem ustyrlige medlemmer udsætter publikum for budskabet om alkoholens og utroskabens velsignelser helt i forbilledernes ånd.


De Gyldne Drenge har været en del af Svendborgs folkemusikmiljø i mange år, der for alvor tog fart da Spillestedet Hansted begyndte at have folkemusik hver tirsdag. Siden blev det til foreningen Folk for Folk, der idag har deres koncerter på Spillestedet Harders.


Først spillede vi hvert år på Folk for Folks fødselsdag, og siden blev det til en julekoncert, der sluttede sæsonen af. Det er både blevet en tradition og et tilløbstykke.

De Gyldne Drenge har spillet sammen siden 2003.

Til koncerten skal man dog stadig vise et gyldigt coroanapas og bære mundbind, indtil man sidder på sin plads.


De Gyldne Drenge er Lars Kirkegaard: Harmonika, kor. Jørgen Dickmeiss: Violin, bodhran, mandolin, kor. Jens Holgersen: Kontrabas, kor. Ole Smith: Sang, guitar, banjo. Troels Smith: Sang, guitar, tenorbanjo, mandolin, tinfløjte, irsk håndtromme.


Koncerten finder sted på Spilledet Harders, Møllergade 36 i Svendborg, tirsdag den 14. december klokken 20. Det koster 140 kroner for ikke medlemmer og henholdsvis 100 og 60 for medlemmer og studerende. billetter kan købes på folkforfolk.nemtilmeld.dk

208 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page