top of page

Folk For Folk præsenterer: Molde

MOLDE er et godt bud på et nyt dansk rootsnavn, man skal lægge mærke til. Smægtende akkorder og veltunede korstemmer med bluegrass vibes fra the Appalachian mountains tilsat poetiske danske tekster inspireret af den nordiske natur og hverdagslivets sanselighed.

MOLDE mødte hinanden i en stue i Aarhus. Maria Molde havde været del af bluegrass miljøet i New York gennem længere tid, og kom hjem med en bunke nyskrevne sange. De andre MOLDE medlemmer stod hver især et sted i deres musikalske liv, hvor de manglede noget nyt at rive i og bandet samledes om en fælles kærlighed til folkemusikkens dybe rødder, men hvor hvert af medlemmerne medbragte deres eget twist fra både Norden, Balkan og USA.


Resultatet blev et akustisk "stringband" efter amerikansk forbillede men med danske tekster og nordiske toner. MOLDEs musik er skiftevis inderlig, legende, længselsfuld, sprudlende og i alle sammenhænge livsbekræftende.


MOLDEs udgav i januar 2022 deres første EP, som har fået airplay på P5, ligget nr. 1 på radio Tønders hitliste i flere uger i træk og fået flot anmeldelse hos Rootszone; "Jamen, det er jo næsten som at VÆRE på Tønder festival, det her".


Ole Jakobsen, Studie 5, P5; "Albummet er præget af MOLDE's spilleglæde og energi, og det er en nydelse at lytte til deres udgave af country og folk i en smittende kærlighed til musikken, som kun kan glæde lytteren".


Per Dyrholm, Rootszone; "Tak for den dejlige koncert. Vi har fået mange gode tilbagemeldinger, og én sagde endda, at det var den bedste koncert, han havde hørt hos os, og det siger jo ikke så lidt, når man tænker på de fantastiske musikere, vi har haft".


Maria Molde: Komponist, vokal, mandolin, banjo

Uffe Holmsgaard Eriksen: Guitar, cittern, klarinet, kor

Jonathan Feig: Violin

Henrik Kunz: Kontrabas, kor

Besøg Molde's hjemmeside


De spiller tirsdag d. 20. september 2022 kl. 20:00 til 22:00 på Harders.

Tilmeldingsfrist; Tirsdag d. 20 september kl. 19

Køb fin billet her

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page