top of page

Åbne døre coronaramt

Opdateret: 25. nov. 2021

Kunstnerne på Tåsinge oplevede ikke den samme tilstrømning til deres gallerier, som de plejer, da de inviterede folk indenfor i deres gallerier i november. De mener det skyldes conona-nervøsitet, men de overvejer alligevel, om de skal ændre formen i 2022.

Kunstneren Anne Marie Johansen fra Troense var en af de 21 kunstnere. Foto Martin Ramsgård

Efter de måtte aflyse i 2020 på grund af de stigende smittetal, åbnede 21 kunstnere og kunsthåndværkere igen deres døre for besøgende i efteråret. Det er efterhånden blevet en tradition at kunstnerne og kunsthåndværkere åbner deres atelierer den trejde weekend i november, og mange hundreder plejer at kigge inden for i løbet af weekenden. 2021 blev dog lidt af en skuffelse besøgsmæssigt, fordi kun omkring en fjerdedel af det normale dukkede op.


- Vi er sikre på, at de ikke skyldes manglende interesse, men at folk har været lidt nervøse på grund af coronasituationen. Der var godt nok ingen restriktioner på det tidspunkt, men aftenen før holdt regeringen pressemøde, og det smitter selvfølgelig af, siger Mai-Britt Schultz, der er formand for Åbne Døre.


Selvom arrangementet borset fra besøgstallet var en succes overvejer gruppen af kunstnere på Tåsinge alligevel, om de måske skal finde en anden form på de Åbne Døre til næste år.


- Det er tolvte gang vi holder det - vistnok - så vi har snakket om, at vi måske skal prøve at smide nogle ideer op i luften og se om vi måske skal gøre det anderledes til næste år.


Man kan læse mere om Åbne Døre og kunstnerne på Tåsinge her taasingekunst.dk

35 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page