top of page

CREATE holder flyttedag

For at være helt sikre på, at det kan gennemføres, flytter CREATE FESTVAL - det nye navn for Svendborg Graphic - deres konference om fantasi frem til den 31. marts. Samtidig slåes det fast, at selve festivalen for animation, spil og tegneserier er udskudt til 2023.

Nature study light af Julie Nord

CREATE FESTIVAL flytter årets konference, der denne gang handler om fantasi, i Tinghuset i Svendborg frem til den 31. marts. Her vil en række kunstnere sammen med forskeren Andreas Lieberoth fra DPU og Sia Søndergaard fra Animated Learning Lab stille skarp på, hvilken rolle fantasien spiller for vores liv. Kunstnerne er forfatteren Lars Theil Münster, radioproduceren Kim G. Hansen, billedkunstneren Julie Nord.


Når konferencen blev flyttet frem, var det for at være sikre på, at eventuelle restriktioner ikke skulle stikke en kæp i hjulet for begivenheden.


- Konferencen indebærer jo, at der er en frokost, og så var der på det tidspunkt ekstra strenge krav. Derfor valgte vi at fremskyde for at være sikre på at alt kan gennemføres som planlagt, fortæller Asbjørn Rune Bourgeat fra Svendborg Bibliotek, der er festivalleder.


Billedkunstneren Julie Nord deltager i konferencen om fantasi. Foto Daniel Hjorth

Samtidig er selve festivalen, altså det tidligere Svendborg Graphic, der er omdøbt til CREATE FESTIVAL udskudt til 2023.


- Grunden er, at vi lige skulle konsolidere os efter efter coronaen, som faktisk har været hård ved bibliotekets økonomi. Samtidig har de sidste knap to år været en meget kaotisk og forvirrende periode for os, selvom vi har været lukkede det meste af tiden, forklarer Asbjørn Rune Bourgeat.


Nedlukningen betyder dog ikke, at der ikke er sket noget, blandt andet har festivalen fået ny hjemmesiden. Udskydelsen betyder også, at der nu kan arbejdes stille og roligt med programmet frem mod 2023.


- Nu kan vi arbejde koncentreret frem mod festivalen 2023, og efter tre festivaler med mange eksperimenter har vi fundet ud af, hvad der fungerer og hvad der ikke gør, slutter Asbjørn Rune Bourgeat.


Der er få billetter tilbage til konferencen om fantasi. Læs mere om CREATE FESTIVAL her.

44 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page