top of page

Bigbandet flyver igen

Opdateret: 23. mar. 2022

Efter to år med lange perioder uden øvning, koncerter der blev aflyst, var Basic Bigband lidt trætte, da corona-perioden endelig var ved at være slut. Nu er det sydfynske bigband med 30 år på bagen tilbage med nye folk og spiller snart sin første koncert i meget lang tid.

Basic Bigband øver i Svendborg Gymnasiums musiklokale. Foto: Martin Ramsgaard

Der er igen ved at komme gang i maskinen Basic Bigband, der øver i musikhuset på Svendborg Gymnasium. Med 17 mand fordelt rundt om i lokalet, er der næsten fuld besætning, og i løbet af foråret har bigbandet stille og roligt opbygget et repertoire med nye folk på mange af pladserne, blandt andet har bigbandet fået ny bassist, trommeslager og perkussionist i rytmegruppen . Jesper Vognsgaard, der spiller altsax, har taget over som spillende træner og er ny dirigent i Basic Bigband.


- Det er en fornøjelse. Der er en enorm spilleglæde, og vi kan alle sammen mærke, at der er et kæmpestort potentiale, siger Jesper Vognsgaard.


Det så ellers knap så optimistisk ud i efteråret, hvor bigbandet var tæt på at kaste håndklædet i ringen. Coronatiden og en række ambitiøse koncerter, der blev aflyst – blandt andet med mundharpevirtuosen Mathias Heise – havde trukket tænder ud og givet frustrationer. Nogle folk forsvandt og andre kom til, og Jesper Vognsgaard overtog dirigentposten.


Det er naturligt for store orkestre, at der kommer nogle store udskiftninger en gang imellem. Vi ser jo hele tiden, at vores unge dygtige medlemmer skal læse videre i andre byer, så det er ligesom indbygget i den naturlige cyklus i et bigband, men basic bigband har også en stabil grundstamme af folk, der har været med fra starten, siger Jesper Vognsgaard.

Lige nu er Basic Bigband i gang med at forbedrede den helt store 30 års jubilæumskoncert senere på året, men spiller allerede en koncert i Svendborg Campingcenter den 27. med den lokale sanger Daniel Toudal som gæstesolist.


Jesper Vogngaard er spillende træner for bigbandet. Foto: Martin Ramsgaard


- Vi glæder os til endelig at komme ud og spille igen, og vi er faktisk i bedre form end nogensinde, så det bliver en forløsning, siger Jan Rosenbeck, der er formand for Basic Big Band.


Selvom Basic Bigband næsten har fuld besætning, så mangler de som alle bigbands altid blæsere. Især tromboner og trompeter, men også alle slags saxofoner kan altid bruges.


- Vi har jo en løbende udskiftning og af og til har vi også afbud, så hellere én for meget end én for lidt. Et bigband er jo et fantastisk sted at lære, og hvis man føler sig lidt usikker, kommer man jo til at sidde ved siden af erfarne og dygtige folk, siger Jesper Vognsgaard.


Basic Bigband spiller på Svendborg Camping Center, Porthusvænget 3, Svendborg, søndag den 27. marts klokken 14. Der er fri entré, men det er dog en god ide at tilmelde sig på : jan@svendborgcampingcenter.dk da der er ved at være fyldt op på pladserne.
219 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page